radyobir
radyobir

Yunanistan, Ukrayna'ya 20 BMP-1 zırhlı araç teslim etti

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, ülkenin yardım çerçevesinde Ukrayna'ya mühimmat ve 20 adet BMP-1 zırhlı muharebe aracı teslim ettiğini, Kiev'e desteğin devam edeceğini belirtti.

15 Şubat 2023 08:08 | Güncelleme :15 Şubat 2023 09:58 | Kategori: Avrupa

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in girişimiyle düzenlenen Ukrayna Temas Grubu Konferansı'nda konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, Yunanistan’ın yardım çerçevesinde Ukrayna’ya mühimmat ve 20 adet BMP-1 zırhlı muharebe aracı teslim ettiğini, Kiev'e desteğin devam edeceğini ifade etti.

Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın etkinliğine ilişkin açıklamasında, konferansa 54 ülkeden katılan bakanların ve diğer üst düzey temsilcilerin Ukrayna’daki güncel gelişmeleri ele aldıkları ve aynı zamanda savunma teçhizatını hızlı teslim etme, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mensuplarını eğitme ve savunma sistemlerindeki boşlukların doldurulması amacıyla savunma sanayii arasındaki işbirliği yapma gerekliliğine vurgu yaptıkları kaydedildi.

"Panagiotopoulos, ülkemizin Ukrayna'ya sağladığı mühimmat ve son dönemde 20 adet BMP-1 zırhlı muharebe aracı gibi insani ve savunma yardımlarına değindi” denilen açıklamada, Yunan bakanın Yunanistan’ın Ukrayna halkının mücadelesini desteklemeye devam edeceğini vurguladığı ifade edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI