radyobir
radyobir

"Amacımız üreten İstanbul..."

Türkiye'nin 27. ve son Başbakanı, 28. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da ihracatçılarla buluştu.

17 Mart 2019 12:48 | Kategori:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul’un gelecek vizyonunu ve iş dünyasına sağlayacağı yeni fırsatları istişare etmek üzere gerçekleştirilen "Küresel Ticaretin Merkezi İstanbul Geleceğini Konuşuyor" temalı toplantıda ihracatçılarla buluştu. 

"Üreten İstanbul için ihracatçılara, imalatçılara, hizmet sektörü mensuplarına ihtiyacımız var”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım İstanbul’un Türkiye ekonomisini sırtında taşıdığını belirterek şunları söyledi:

"İstanbul’un Türkiye ihracatından aldığı pay, pek çok ülkenin ihracatından daha fazla. Yine İstanbul GYMH’dan aldığı payla, 140 ülkeden daha büyük durumda. Türkiye’nin 100 sanayi kuruluşunun 42’si, 500 büyük şirketin 250’si İstanbul’da. Bir şehirden bahsediyoruz, bir ülkeden değil. Ama bu şehir pek çok ülkeyi geride bırakan bir şehir. Bu şehri yönetmeye talip olanların görevi sokakları temiz tutmak, çöpleri toplamak, doğalgaz hizmeti gibi temel hizmetlerle sınırlı değildir. Şehrin ekonomisini geliştirmek gibi bir görevi vardır. Belediyecilik demek artık yatırımcıyı cezbedecek, yatırımcıyı şehre getirecek işleri de gündemine alıp, yönettiği şehrin ülkenin ekonomik cazibe merkezi olmasını sağlamak. Yeni nesil belediyecilik bu. O nedenle biz İstanbul 4.0 vizyonuyla yola çıktık. Amacımız pek çok alanda üreten bir İstanbul. Bunları yaparken siz ihracatçılara, imalatçılara, hizmet sektörü mensuplarına ihtiyacımız var.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI