radyobir
radyobir

"Askeri ittifaka katılma seçeneğini değerlendiriyoruz"

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, ülkenin Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle tarafsızlık konusunu yeniden gözden geçirme ve bir askeri ittifaka katılma seçeneğini değerlendirdiğini belirtti.

22 Ocak 2023 07:05 | Kategori: Avrupa

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu, Politico’ya demecinde ülkesinin Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle tarafsızlık konusunu yeniden gözden geçirme ve bir askeri ittifaka katılma seçeneğini değerlendirdiğini söyledi.

Ülkenin NATO'ya olası katılımıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Sandu, Kişinev'in bir sonraki adımı ve aynı zamanda anayasada değişiklik yapma gerekliliği üzerinde düşündüğünü ifade etti.

"Şimdi kendimizi koruma yeteneğimiz ile ilgili ciddi görüşmeler yapılıyor, bunu kendimiz mi yapabiliriz yoksa daha büyük bir ittifakın parçası mı olmalıyız” diyen Sandu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ve bir noktada ulus olarak tarafsızlığımızı değiştirmemiz gerektiği sonucuna varırsak, bu demokratik bir süreçle gerçekleşmeli.”

Moldova, anayasası gereğince askeri bloklara girmesini dışlayan tarafsızlık politikasına bağlı kalıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI