radyobir
radyobir

'Büyük İstanbul depremi' için önemli uyarı

İTÜ Meteoroloji Bölümü Öğretim üyesi, afet bilimci Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, beklenen büyük İstanbul depremi için belediyeleri uyardı. Kadıoğlu, "Bol bol deprem tatbikatı yapın. Tatbikatlar deprem anından paniği yarıya yarıya azaltır" dedi.

23 Aralık 2014 14:56 | Kategori:

Ege ve Akdeniz’de son günlerde art arda meydana gelen sarsıntılar, dikkatleri yeniden beklenen büyük İstanbuldepremine çevirdi. Marmara Belediyeler Birliği (MBB), yerel yönetimleri afete hazırlamak için "Yerel Yönetimlerde Afet Yönetimi” konulu eğitim düzenledi.
Birliğin Eminönü’ndeki merkez binasındaki eğitime başta İstanbul olmak üzere MBB’ye üye büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinden çok sayıda personel katıldı.
Eğitimin açış konuşmasını yapan MBB Genel Sekreteri M. Cemil Arslan, birliğin kuruluş amaçlarından birinin de yerel yönetimleri güncel gelişim ve değişimler konusunda eğitmek olduğunu söyledi.
Katılımcılara "Kendi çabanızı küçümsemeyin ve bizler yapabileceğimizi yapmakla mükellefiz” diye seslenen Arslan "Birlik olarak bizden talep edin, bizleri zorlayın. Bizler teoride bazı şeyleri planlıyoruz ama sahada başarılı olup olmayacağını bölgeye hakim olmanız nedeniyle sizler daha iyi bilirsiniz. Burası sizin eviniz. Bizi eleştirin. Birlik olarak biz siz olduğunuz için varız” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI