radyobir
radyobir

"Futbol yok, Rus ruleti vardı"

Ligin 4. haftasında Galatasaray'ın, Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldığı maçı spor yazarları değerlendirdi.

13 Eylül 2015 11:18 | Güncelleme :13 Eylül 2015 12:45 | Kategori:

NTVSpor'da yayınlanan '%100 Futbol' programında Galatasaray - Mersin İdman Yurdu maçını değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Eto'o'nun ölüsü bile Türkiye'de 5 gol attı. Eto'o gördüğümüz kadarıyla tatile gelmemiş. Selçuk'tan ummadığın bir davranış görüyorsun. Selçuk adama tekme atacak biri değil. Bugün sistemsizlik vardı. Filmlerde koyarız, Rus ruleti oynuyorlardı. Bugün futbol falan yoktu, Rus ruleti vardı. Semih'le Hakan biraz sallansa, biraz kötü olsalar farklı mağlup olursunuz" dedi.

"Galatasaray santrayla beraber şuursuzlaşıyor"

Dilmen ayrıca, "Kulübün 4. yıldızdan sonra taraftarı umutsuzluğa götüren takım içindeki şuursuzluk oyuna da yansıyor. Atletico Madrid karşısında böyle bir Galatasaray olmaz, olmamalı. Olursa fena yaparlar. Son 20 dakika stat boşalır. Galatasaray santrayla beraber şuursuzlaşıyor, kontrol dışına çıkıyor. Burak'ın paylaşımcı vizyonu olsa Suarez olur zaten" dedi.

Bitmez bu sezon (Hakan Ünsal - Hürriyet)

Yağmur, dolmayan stat, eksiklerin etkisi, kaçan goller ve sıkıntılı bir oyun. Maçın kısa özeti bu. Taraftarın gelmeyişinin nedenleri vardır ama sonuçları da vardır. Bu durum, oyuncuların baktığı pencerede, kendilerine sarşı bir güvensizlik, inanmamışlık ve moral bozmaya giden bir yolun izlerini gösterir. Maçın içine de yansıdı bu durum.

Bir kaleci destanı (Kanat Atkaya - Hürriyet)

Muammer, başarısını 90 dakikaya yayıp takımını tek başına ayakta tuttu. Galatasaray gol üretememesinde kimi zaman şanssızlık, kimi zaman kötü zamanlama, kimi zaman da forvetlerin yanlış pozisyon almaı etkiliydi ama Muammer'in başarısına gölge düşürmek istemem. Lige istediği başlangıcı yapamayan Galatasaray'ın çok kötü oynadığını söylemek de haksızlık olur.

Ev sahibi olmak... (Mehmet Demirkol - Fanatik)

Ev sahibi, oyununu kabul ettirmeli. Tüm o taraftar, stat, hakem baskısı vs. her şey bunun için. Amaç oyunun rakibin istediği gibi oynanmasını engellemek. Oyunu rölantiye aldığınızda dahi rakibin istediği gibi oynamasına izin vermemelisiniz. Savunma öngörüsüyle sahadaysa bunu istediği gibi yapamamalı. Hücum istiyorsa onu yapamamalı, denge istiyorsa o da olmamalı. Ev sahibi olma avantajını kullanmak budur. Mevzu senaryonun size ait olması. Rakibin alışkanlıklarını bozmak. Hele de büyük takımsanız. Hele de şampiyonsanız, hele de 3 kupalıysanız. Zaten psikolojik avantajınız var demektir. 

Uyumsuz forvetler (Feyyaz Uçar - Fanatik)

Carole’nin alternatifi Olcan’ın ofansta problemi yok. Defansta var. Kademeleri gecikmeli. Hava hakimiyeti olmadığı için yan toplar sıkıntılı. Defans oyuncuları topa vuramıyorsa, vurdurmazlar. Olcan ne topa vuruyor ne de rakibi önlüyor. Rodriguez ile Selçuk henüz uyumlu değil. Ama ikisi de akıllı. Bu sorunu çabuk çözerler. Forvetler ayrı birer gezegen. Podolski, Yasin ve Burak birbirine pas vermiyor. Boşa çıkıp top almıyor. Boş koşu yapıp arkadaşına pozisyon yaratmıyor. Bu uyumsuzluk Cim Bom’un pozisyon arayışlarını Sneijder’ın paslarına endekslemiş. Oysa Sneijder’ın önceliğinde şut var. Asist sonra geliyor. Goller ise ya gecikiyor ya da gelmiyor.

Egoizm (Levent Tüzemen - Sabah)

Türkiye-Hollanda maçının en çok koşan, en çok mücadele eden, sürekli oyunun içinde olan ve 90 dakikada sahada kalan isimleri; Kaptan Selçuk, Sneijder, Burak ve Hakan Balta Galatasaray'ın Mersin karşısında en iyi oyuncularıydı. Diğer oyuncular bu dörtlüye sadece "Eskortluk" yaptı. Hem üç gün arayla iki kritik milli maç oynayacaksın hem de lig maçında fiziksel zafiyet yaşamayıp üstelik yağmurla kaygan hale gelen zemine rağmen sürekli mücadele içinde olacaksın. Peki milli olmayan Galatasaraylı diğer oyuncular Florya'da "Barbekü" partisi mi yaptılar?.. 

Podolski'den yararlanamıyor (Erman Toroğlu - Sabah)

Selçuk'un gördüğü kart beni çok şaşırttı. Sen G.Saray'ın en tecrübeli baba adamısın! Tecrübeli bir futbolcu sinirlenmez. Hakem ne yaptı? Geldi kartları gösterdi. Doğru kartları gösterdi. Aslında özetlersek dünkü G.Saray'ın ne orta sahası orta saha, ne savunması savunmaydı... Dün Atletico Madrid'ten biri mutlaka bu maçı izlemiştir ve "G.Saray buysa işimiz iş" demiştir. Ancak bilmedikleri bir şey var, Galatasaray'ın bir avantajı var; Avrupa Kupası'nda çok farklı oynuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI