radyobir
radyobir

"Gezginci Şövalye" çocuk oyunu ilk kez sahnelendi

İDOB, idealizm temalı sanat sezonunda çocukları da unutmadı; Sömestr tatilinde ilk kez sahnelenen "Gezginci Şövalye" çocuk oyunu ile çocuklar, idealist, adalete inanan,dürüst, cömert, dünyayı ve yaşayan her varlığı kurtarma yolunda mücadele eden Don Kişot ruhu ile tanıştılar

24 Ocak 2019 12:28 | Kategori: Opera ve Bale

"Gezginci Şövalye” ile  çocuklara  Don Kişot’un felsefesini ,  eğlenceli bir şekilde öğretmek ve rehber niteliğinde bir oyun sunmak amaçlanıyor.



Eserin müzikleri J.Massenet’nin Don Kişot operası ve L.Minkus’un Don Kişot balesinden harmanlandı. Oyun metninin Defne Arıkan’a ait olduğu eseri Caner Akın sahneye koydu. Oyunun dekor tasarımı Efter Tunç’a, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz’a, ışık tasarımı Taner Aydın’a ve çocuk balesi koreografisi Bahar Vidinlioğlu’na ait.



Don Kişot rolünde Umut Tingür, Sanço Panza rolünde Utku Bayburt, Dulcinea rolünde Ceren Şahin, Baba rolünde M.Tükel Acar, Çocuk rolünde Derin Demirtaş ve Commedia dell’Arte karakteri olan Colombina rolünde İris Arıkan yer alıyor.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI