radyobir
radyobir

"Gomez konusunda gerekeni yapacağız"

Başkan, Fiorentina'yla yaptıkları özel anlaşma gereği Gomez'in 7 milyon Euro'luk satışından almaları gereken payın İtalyan ekibi tarafından düşük gösterilmesine sert tepki gösterdi. Orman, "Kulüp avukatlarına talimat verdim. Gerekeni yapacağız. Çıkarlarımızı sonuna kadar koruyacağız" dedi

06 Eylül 2016 13:39 | Güncelleme :06 Eylül 2016 13:44 | Kategori:

Fiorentina’dan kiralık olarak geldiği Beşiktaş’ta büyük bir çıkışa imza atan Mario Gomez, Siyah-Beyazlı kariyerini bitirip Wolfsburg’la yola devam kararı almıştı. Bu gelişme sonrasında 31 yaşındaki futbolcu için Fiorentina’yla yaptıkları özel anlaşma gereği bu ismin satışından gelen paranın yüzde 50’lik payını talep eden Siyah-Beyazlı yönetime, İtalyan ekibinden gelen, "Gomez’i 1.1 milyon Euro’ya sattık. Sizin de 550 bin Euro’luk payınızı göndereceğiz” cevabı inandırıcı bulunmamıştı. İtalyan ve Alman basınında çıkan haberlerle Gomez’in bonservis bedelinin 7 milyon Euro olduğunun ortaya çıkması sonrasında Başkan Fikret Orman, Gomez’in bonservis bedeli konusundaki resmi belgeleri hem Fiorentina’dan hem de Wolfsburg’tan talep etti.

‘Gelen giden yok!’

Konuyla ilgili olarak FANATİK’e açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, konunun takipçisi olduklarını söyledi. Orman, "Wolfsburg, Gomez’i ilk istediğinde Fiorentina, oyuncusu için 14 milyon Euro’luk talepte bulunmuştu. Satışın tamamlanmasının ardından Wolfsburg’tan, ‘1.1 milyon Euro’ya sattık’ cevabı geldi. Buna inanmamız mümkün değil. Son olarak Almanya basınında Gomez için Wolfsburg’un 7 milyon Euro ödediği ortaya çıktı. Bize, ‘550 bin Euro’nuzu hemen gönderebiliriz’ mesajını gönderdiler ancak kabul etmedik. Resmi belgeleri istedik. Kendilerinden resmi olarak talepte bulunduk ama gelen giden yok!” ifadelerini kullandı. 

3.5 milyon Euro bekleniyor

Bu durumun çözülmesi için gerekli kurumlara başvuru yapacaklarının sinyalini veren Başkan Orman, "Kulüp avukatlarına talimat verdim. Belgeler geldikten sonra gerekeni yapacağız. Kimse merak etmesin. Beşiktaş’ın çıkarlarını sonuna kadar koruyacağız” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI