radyobir
radyobir

"KAHVE KANTATI" -

İstanbul Devlet Opera ve Balesi "Kahve Kantatı"nı sergiliyor. Bir sahne kantatı olan "Kahve Kantatı" o dönem Leipzig'de sosyal bir problem olmuş kahve bağımlılığını hicivsel bir dille anlatıyor.

15 Şubat 2017 15:21 | Güncelleme :15 Şubat 2017 18:57 | Kategori: Kültür & Sanat

Matematik zekasını da birleştirerek, çok sesli müziğin bugün ulaştığı düzeye gelmesinde büyük katkıları olan  Alman besteci Johann Sebastian BACH, sanatsal işbirliğinin zamanla derin bir dostluğa dönüştüğü şair  Friedrich Henrici’nin librettosu üzerine Kahve Kantatı’nı bestelerken metindeki etkiyi müziğe başarıyla yansıtmış. 

"Büyükannesi kahveye bayılırdı, annesi de öyle… Kızın ne suçu var ?”

Kızını kahve alışkanlığından vazgeçirmeye çalışan bir babanın kahve bağımlısı kızıyla yaşadıkları, şakacı bir üslupla anlatılmakta.  

Baba Schlendrian, yüz bin defa söylemesine rağmen, kızının kendisini dinlememesinden şikayet etmekte, kızını kahve içmemesi konusunda bir kez daha uyarmaktadır. Ancak kızı Lieschen, babasından sakin olmasını ister ve aryasında kahveyi ne kadar sevdiğinden bahseder. ( Ah! ne kadar tatlı tatlı kahve ) Baba Schlendrian, söylediklerini umursamayan kızının zayıf noktasını bulmaya çalışır. Eğer bulursa bunu kızına karşı kullanacak ve kızı asla kahve içmek istemeyecektir  

Oynayanlar:

Lieschen (kız) : Sirel YAKUPOĞLU / Sevim ZERENAOĞLU
Schlendrian (baba):Kevork TAVİTYAN
Erzähler ( anlatıcı) :Ahmet BAYKARA   

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI