radyobir
radyobir

"Kendine güveniyorsa referanduma gitsin"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

18 Ağustos 2015 10:59 | Kategori:

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken bu fiili durumun hukuki çerçevesinin yeni bir Anayasa ile netleştirilmesi, kesinleştirilmesidir” sözlerine yeni bir boyut kazandırdı.
Erken seçim ile birlikte referandum da düzenlenebileceğini belirten HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Oldubitti ile rejim değiştirilmez. Kendilerine güveniyorlarsa, genel seçimle ‘başkanlık sistemi’ referandum birlikte yapılsın” dedi.

AK Parti’nin MHP ve CHP ile gerçekleştirdiği koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını değerlendiren Demirtaş, "Sayın Davutoğlu'nun görevi iade etmesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da seçimden ikinci çıkmış partiyi görevlendirmesi beklenir. CHP kabul eder mi etmez mi kendilerinin bileceği bir iş” değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, erken seçime gidileceğinin kesinleşmesi halinde partisinin oluşturulacak seçim hükümetine destek vereceğini de söyledi.

‘SİYASETTEKİ BU DARBE GÜNLERİ DE ATLATILACAK’

"Siyasetteki bu darbe günleri de atlatılacak. Herkes demokratik bir Türkiye için sandık sonuçlarına saygı duymayı er geç anlayacak” diyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, PKK’nın son günlerde artan saldırılarına da değindi.

Demirtaş, "Türkiye’de hiçbir sorunun silahla çözümü mümkün değildir. Derhal karşılıklı ateşkes ilan edilmeli. Sonraki adımlar müzakereyle olur. Sonraki adımlar kalıcı çözüm ve kalıcı barış olmalı. Müzakereyle çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur” diye konuştu. "Barış erken seçimi beklemeyecek kadar acildir” diyen Demirtaş, "Şehit aileleri barış istiyor. Bizlere, siyasetçilere düşen de bu sese kulak vermelidir” ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI