radyobir
radyobir

"Kimseden Korkmuyorum"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski Rus işgali başladığından bu yana ilk kez Kiev'deki ofisinden görüntülü bir mesaj paylaştı. "Saklanmıyorum. Kimseden korkmuyorum" dedi. Biden yönetimiyse Ukrayna işgali sebebiyle Rusya'dan petrol ithalatına yasak getirmeyi değerlendiriyor

08 Mart 2022 08:32 | Kategori: Avrupa

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski Pazartesi akşamı Rus işgali başladığından bu yana ilk kez başkent Kiev'deki ofisinden görüntülü bir mesaj paylaştı. Ukrayna lideri, "Kiev'de kalıyorum. Ofisimdeyim. Saklanmıyorum. Kimseden korkmuyorum" dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Volodimir Zelenski'nin ofisindeki masasından yaptığı dokuz dakikalık konuşmasının resmi dökümünü yayınladı.

Ukrayna lideri buna göre konuşmasında, "Bugün mücadelemizin, savunmamızın on ikinci akşamı. Hepimiz sahadayız, çalışıyoruz. Herkes olması gerektiği yerde. Ben Kiev'deyim. Ekibim benimle birlikte. Savunma sahada. Ülkemize hizmet edenler yerlerinde. Kahramanlarımız! Doktorlar, kurtarma ekipleri, ulaştırma ekipleri, diplomatlar ve gazeteciler...Herkes. Hepimiz savaştayız. Hepimiz elde edeceğimiz zaferimize katkıda bulunuyoruz'' ifadelerini kullandı.

ABD: "Rusya Bizi Öfkelendiriyor"

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, "Dünyada Barış ve Güvenliğe Tehditler” konulu oturumda öğleden sonra yeniden toplandı. Güvenlik Konseyi’nin gündeminde yine Ukrayna ve ülkedeki insani durum vardı.

Güvenlik Konseyi’nde, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffiths ve UNICEF Direktörü Catherine Russell Ukrayna'daki insani gelişmeler hakkında brifing verdi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda-Thomas Greenfield, Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Rusya’nın saldırılarının Ukraynalı sivillere zarar verdiğine ilişkin artan haberlerin Amerika’yı öfkelendirdiğini söyledi.

Thomas Greenfield, Rusya’ya yaptığı çağrıda, Ukrayna’dan ayrılmak isteyen sivillerin güvenli geçişleri için çatışma bölgelerinde düşmanlıklara ara verilmesi çağrısında bulundu.

Beyaz Saray: "Dünya Zor Bir Sürece Hazırlıklı Olmalı”

Biden yönetimi Ukrayna işgali sebebiyle Rusya’dan petrol ithalatına yasak getirmeyi değerlendiriyor. Beyaz Saray’a göre henüz Başkan Joe Biden bir karar vermedi. Sözcü Jen Psaki Ukrayna konusunda dünyanın zor bir sürece hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden Pazartesi günü İngiltere, Almanya ve Fransa’nın liderleriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre liderler, "Ukrayna’yı nedensiz ve haksız şekilde işgali sebebiyle Rusya’nın ödediği bedelleri arttırmaya devam etme konusundaki kararlılıklarını” dile getirdi.

BM: "En Az 406 Sivil Yaşamını Yitirdi”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Ukrayna’yı terk edenlerin sayısının bir milyon 700 bini aştığını, 24 Şubat'tan bugüne kadar sivil ölü ve yaralı sayısının da 1207'ye ulaştığını açıkladı.Sözcü Dujarric, yaşamını yitiren sivillerin sayısının da 406'ya yükseldiğini ancak bu rakamın daha yüksek olabileceğini belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI