radyobir
radyobir

"PYD taktik müttefik" açıklaması Elçi'den mi çıktı

Türk basınında bugün 'üst düzey Batılı bir diplomata' dayandırılan ve Suriye'nin kuzeyinde birçok kenti kontrolünde bulunduran PYD'nin ABD için bir 'taktik müttefik' olduğu yönündeki değerlendirme dikkat çekti.

07 Ağustos 2015 18:22 | Kategori: Dış Politika

Adı açıklanmayan kaynak, "PYD’yi stratejik bir müttefik olarak değerlendiren hiçbir yetkiliyi duymadım. Stratejik müttefiklik çok farklı anlamlar içerir. Yerel unsurların taktiksel olarak desteklenmesi bağlamında bakıldığında ikisinin anlamı çok farklıdır. IŞİD’e karşı operasyonlarda Suriyeli muhaliflerle de çalışıyoruz. Amaç birleşik Suriye" dedi.
Al Jazeera Türk ise bu açıklamaları yapan ismin bizzat ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass olduğunu öne sürdü.

Bugün gazetelere yansıyan haberlerde, bahsi geçen Batılı diplomatın "Kuzey Suriye'de IŞİD'den temizlenen bölgelere PYD dahil yerel unsurların yerleştirilmesine bir itirazımız yok" ifadelerini de kullandığı öne sürülmüştü.

İfadeleri yorumlayan Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, "Bu diplomatın kimliği ve kim olduğu çok belli değil. Ama biz, bu konuda ABD ile vardığımız mutabakat çerçevesinde koordineli şekilde hareket ediyoruz. PYD'ye ilişkin görüşlerimizi daha önce ifade ettim. Bunun dışında eklenecek başka bir husus yok" ifadelerini kullandı. Bilgiç, daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin, IŞİD'den arındırılan bölgelere Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarının yerleştirilmesinden yana olduğunu söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI