radyobir
radyobir

"Rus ambargosu Şubat'ta zayıflar"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya'yla yaşanan ihracat krizi konusunda "Çok uzun sürmeyeceği yönünde öngörümüz var. Şubat - mart gibi zayıflar" diye konuştu

21 Aralık 2015 07:41 | Güncelleme :21 Aralık 2015 12:51 | Kategori: Dış Politika

Yeni görevinde ele aldığı projeleri ve son gelişmeleri değerlendiren Tüfenkci özetle şöyle dedi:m "(Rusya’nın ambargosu) Biber, salatalık, domateste sıkıntı yok. Portakal, mandalinada var. Bunlar iç piyasada ucuzladı. Sadece Rusya’ya ihraç edilen dikenli salatalık vardı. Bunun da fiyatı arttı, üretici memnun. Ayakkabı ihracatı ambargodan sonra daha da arttı. Deri konusunda uzun süre bu şekilde götüreceklerini zannetmiyorum. Bugüne kadar 210 ihracat teşvik belgesi iptal oldu. 1 uçak, 27 gemi geri çevrildi. TIR ticareti Romanya, Bulgaristan’a kaydırıldı. Rus ve Türk halkının zarar görmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çok uzun sürmeyeceği yönünde öngörümüz var. Şubat - mart gibi zayıflar. 

ARAMA ODALARI

Kart aidatlarını bankalarla görüşüp standarda bağlayacağız. Sözleşmelerde aidatlar açık şekilde belirtilmeli. m E - ticaret yasası çıktı, ancak güvenlik sertifikalarını yaygınlaştıracağız. Firmaya, ‘Teminatınız, deponuz var mı’ diye soracağız. Sertifika vermeye başlayacağız.m  Yurda kaçak şekilde sıfırmış gibi sokulan 2. el otomobillerle ilgili farklı bir sorgulama sistemi getireceğiz. m 1 yıl içinde gümrük işlemlerinde online kamera sistemine geçiyoruz. Tek pencere sistemiyle gümrük işlemlerini ofisinizden takip edebileceksiniz. m (Havalimanlarında) Sadece şüpheli valizler açılacak. Yolcu, cihazdan çıkan valizini alıp gidecek. Valizler herkesin önünde açılmayacak. Yeni havalimanlarında arama odaları talep edeceğiz. Laboratuvar analiz birimleri 6 adet var. En büyüğü İstanbul’da. Kapasite ve sayıları artırılacak. 18 adet mobil x-ray cihazı siparişi verdik. 2’si kullanılmaya başlandı. 16’sı gelecek.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI