radyobir
radyobir

"Rusya askerlerini sınıra yaklaştırıyor ve kan stokluyor"

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya'nın askerlerini Ukrayna sınırına yaklaştırmaya devam ettiğini ve bölgeye daha fazla savaş uçağı gönderdiğini, bir yandan da kan stokladığını açıkladı.

17 Şubat 2022 17:13 | Kategori: ABD

NATO'nun Brüksel'deki karargâhında konuşan Austin, Rusya'nın Ukrayna sınırından çekildiği iddialarını reddederek, "Ben de bir zamanlar askerdim. Bunlar öylesine yapılmış, çekilmeye hazırlanan bir ordunun yapacağı hareketler değil" ifadesini kullandı.

Austin, Ukrayna'nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün kabul edildiği bir sonucun iki ülke için en iyisi olacağını belirtti.

"Eğer Putin böyle bir anlaşmaya varmak istiyorsa ABD ve NATO'dan iyi muhatap bulamaz" diyen Austin, "Ama istemiyorsa bütün dünya masadaki diplomatik çözüm tekliflerini reddedip savaş başlattığını görmüş olacak" diye devam etti.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI