radyobir
radyobir

"Rusya'yla Suriye'yi görüşmeye hemen hazırız"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile görüşmeye hazır olduklarını açıkladı. Kerry, "Görüşmelere derhal başlamaya hazırız. Umarız, Rusya da hazırdır" dedi.

23 Eylül 2015 09:15 | Kategori: Dış Politika

Suriye'deki durumu Rusya ile görüşmek istediklerini belirten Kerry, düzenlediği basın toplantısında, "Bunu, birkaç gün sonra New York'ta görüşürüz" diye konuştu.

Rusya'nın Suriye ile ilgili niyetlerini henüz kendileri için açık olmadığını ifade eden ABD Dışişleri Bakanı, "Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı desteklemesinde yeni bir şey yok. Tek istisna, askeri varlığın seviyesi. Bu, bizim bölgedeki varlığımıza değil, bölgedeki gerçek barış çabalarına meydan okumadır" dedi.

Suriye'ye yerleştirilen Rus savaş uçaklarına da değinen bakan, uçakların muhtemelen savunma amacıyla kullanıldığını, yapılan tüm incelemelerin bunu gösterdiğini söyledi.

Mülteci akınının artma sebebinin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eylemleri olduğunu kaydeden Kerry, "Halk ülkeden kaçıyor. İnsanlar ayaklarıyla oy kullanıyorlar" yorumunda bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI