radyobir
radyobir

"Shakespeare Öldü Aş Bunları" İstanbul'da Tiyatro Severlerle Buluştu

İzmir'in Alternatif Tiyatro Kollektifi "Tiyatro 4" yeni oyunu "Shakespeare Öldü Aş Bunları" ile geçtiğimiz günler de İstanbul turnesinin ilk ayağını gerçekleştirdi. Hem Avrupa hem de Anadolu Yakısında oynayan oyuna ise ilgi fazlasıyla yoğundu.

13 Mart 2017 15:00 | Kategori: Kültür & Sanat

Geçmiş ile günümüzü bir araya getiren oyun; ilk olarak oyuncularından seyircileri kapıda karşılayıp yerlerine oturmasına yardımcı olarak başlıyor. Ardından, Shakespeare'in günümüz insanının ve içinde yaşadığı dünyanın sorunlarını anlatmakta yetersiz kaldığı iddiasını sunmaya devam eden oyun, içinde bulunduğumuz zaman dilimini tanımlayıp, güncel fotoğrafını çekiyor.
Marilyn Monroe'dan Jean Luc Godard'a, Werner Heisenberg'den Niels Bohr'a kadar popüler ve bilimsel referanslarla işlenmiş oyun, mizah dozunu kaybetmeden seyirciyi diri tutuyor.

"Shakespeare Öldü Aş Bunları”, 22 Mart Çarşamba günü "Kadıköy Emek Tiyatrosu” ve 23 Mart Perşembe günü "Talimhane Tiyatrosu”nda yeniden İstanbul seyircisi ile buluşacak.

Künye
Yazan : Paul POURVEUR
Türkçesi : Şaban OL
Yöneten : Kağan ULUCA
Oyuncular : Derya EFE, Kağan ULUCA
Yönetmen Yrd.: Ulvi KAHYAOĞLU, Burak TALI
Reji Asistanları : Andaç BEYHUN, Rahmi SAVRAN
Müzik Direktörü: Utku GÜÇOĞLU
Grafik Tasarım : Alpgiray KELEM
Koordinatör : Deniz ERBİGE

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI