radyobir
radyobir

"Soros imparatorluğu tekrar saldırıya geçti"

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği'nin (AB) Ortadoğu ve Akdeniz'den gelen mültecilerin AB üyesi ülkelere adil bir şekilde yerleştirilmesi iddiasıyla yeni kabul ettiği kotaları eleştirdi.

19 Haziran 2023 09:02 | Kategori: Avrupa

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Brüksel'in mültecilerin AB üyesi ülkelere adil bir şekilde yerleştirilmesi iddiasıyla yeni kabul ettiği kotalara dair yorum yaptı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Orban, "Brüksel bir kez daha zorunlu göçmen kotası talep ediyor. Soros imparatorluğu tekrar saldırıya geçti" ifadelerini kullandı.

Haziran ayı başında AB Komisyonu, yasadışı deniz göçüyle mücadeleye ilişkin yeni bir eylem planı kabul etmişti; bu plan kapsamında, sınırdaki üye ülkelerin yükünü hafifletmek amacıyla düzensiz göçmenlerin AB genelinde yeniden dağıtılması hızlandırılacak.

Ancak tüm AB üye ülkeleri kota kapsamında göçmen kabul etmeye hazır değil.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI