radyobir
radyobir

100 milyonuncu vatandaşını kaydetti

Jennalyn Sentino ismi verilen kız çocuğu, Filipinler'in 100 milyonuncu vatandaşı olduğu ilan edildi. Bebek, 27 Temmuz'da cumartesi gününü pazara bağlayan gecede doğdu. AFP, devlet hastanesinde aynı zamanda daha 100 bebeğin doğduğunu da duyurdu.

30 Temmuz 2014 16:14 | Kategori: Dünya

100 milyonuncu vatandaş

Filipinler Nüfus Komisyonu Başkanı Juan Antonio Perez, "Bu durumda, yararlanmamız gereken bir imkân ve aynı zamanda kabul ettiğimiz bir çağrı söz konusu” dedi. Nüfus artışının iş gücü artışı anlamına geldiğini belirten Perez ancak nüfusun % 25’inin fakirlik sınırının altında yaşadığını ve neticede her yeni doğanın aslında bakılmakla yükümlü sayısını artırdığını da belirtti.

Yeni doğan bebeğin babası, 45 yaşındaki kamyonet sürücüsü Clemente Sentino, bebeği de anneyi de geçindirebileceğini ifade etti. Resmen evli olmayan Clemente ve 27 yaşındaki sevgilisi, "evlilik planlarımız var” açıklamasını yaptı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI