radyobir
radyobir

ABD'den caretta carettalar için geldiler

Deniz kaplumbağaları koruma projesi kapsamında Memoil Akaryakıt Dağıtım Şirketinin davetlisi olarak MersinKumsallarına gönüllü katılan Türk Heykel traş modacı ve Güney Amerikalı foto model sanatçılar Mersin'de Deniz kaplumbağalarını koruma projesinde buluştular.

20 Ağustos 2015 11:35 | Kategori: Yaşam

Mersin’in Anamur İlçesi Pullu kumsallarına gelen yerli ve yabancı sanatçılar deniz kaplumbağaların yaşamları hakkında bilgi aldılar. Foto model ve sanatçılar, gece ise yumurtlamak için kumsala çıkan deniz kaplumbağaları yumurta atışlarını izlediler. Güney Amerikalı model Umi ve Carlos her yılın Mayıs ayında  gönüllü olarak, kumsalda  temizlik yapacaklarını söylediler.
Deniz kaplumbağaların Nüfusunun yüzde 80'i Türkiye sahillerinde
Deniz Kaplumbağaların 22 üreme alanlarından 4’ünün Mersin kumsalı olduğunu açıklayan Denizli Pamuk kale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yakup Kaska, hastaneyle ilgili, "Deniz kaplumbağalarının yuvaları ve yavruların korunması yanında, gençlerinin ve erginlerin yara almaları durumunda tedavi edilmesi koruma çalışmalarına büyük katkı sağlayacaktır. Hiç yuvalama alanı olmayan İtalya’da bile gönüllü kuruluşların üniversitelerin kontrolünde İsrail- Yunanistan'da tedavi merkezleri varken, deniz kaplumbağalarının popülasyonun yüzde 80’nini barındıran Türkiye sahillerinde tedavi merkezimizin olmayışı bizim ayıbımızdır "diye konuştu.
Kaska, "Bir anaç deniz kaplumbağasının 100’ü aşkın yumurtadan çıkan yavruların birkaç tanesi 25–30 yıl yaşamını sürdürüyor. " dedi. Memoil Akaryakıt Dağıtım Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Işık Mersin Kumsallarına    üreme yapan deniz kaplumbağalarının, rahatsız olamayacak bir şekilde, yerli ve yabancı turistlere Ülkemiz ve yaşadığımız kentin kumsalı güneşi ekolojik zenginliğini tanıtabilirsek Gelecek olan genç kuşaklara Temiz bir Çevre temiz bir Dünya bırakabiliriz" dedi.
Deniz kaplumbağaları Yaşam fotoğrafçısı Mehmet Miras, Mersin  kumsallarına üremek için gelen deniz kaplumbağaların  yaşam döngüsünü fotoğraflayarak, 2016 yılında Güney Amerika'da bu canlıların tanıtımına katkı sunacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI