radyobir
radyobir

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Ankara'da

Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Tillerson gece saatlerinde Ankara'ya geldi. Gündeminde iki ülke ilişkileri olan Tillerson'ın, Başbakan Yıldırım'la bir araya geldi. Tillerson'ın daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'yla görüşmesi bekleniyor.

30 Mart 2017 11:41 | Kategori: Dış Politika

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın başkent Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaret başladı. Dün gece Ankara’ya gelen Tillerson’ı ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass karşıladı.

Tillerson’ın bugünkü ilk durağı ise Anıtkabir değil Çankaya Köşkü oldu. Görüşmenin ardından Başbakanlık’tan yapılan açıklamada Tillerson ve Yıldırım’ın, IŞİD ve FETÖ’nün ele aldığı bellirtildi.

Açıklamada ayrıca, "(Fethullah) Gülen’in iadesine ilişkin atılması beklenen adımların gündeme geldiği görüşmede iki müttefik ülke arasındaki yoğun ikili temasların sürdürülmesi üzerinde mutabık kalındı” denildi.

Burada Başbakan Binali Yıldırım’la bir araya gelen Tillerson, programda yer almayan bu görüşmenin ardından Anıtkabir’i ziyaret ederek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı ve Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Anıtkabir’in ardından Beştepe’ye geçecek Tillerson’ın 11.00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Tillerson’ın Ankara’daki son durağı ise Dışişleri Bakanlığı olacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tillerson ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Dün açıklanan programa göre baş başa görüşme 12.00’de başlayacak, iki bakan 14.00’te de ortak basın toplantısı için kamera karşısına geçecek.

DIŞİŞLERİ: GÖRÜŞMEDE İKİLİ İLİŞKİLER TÜM VECHELERİYLE ELE ALINACAK

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Tillerson’ın ziyaretiyle ilgili dün yazılı bir açıklama yaptı. Tillerson'ın, Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret edeceği belirtilen açıklamada, "Konuk Bakanın Sayın Bakanımızla gerçekleştireceği ikili görüşmelerde Türkiye-ABD ikili ilişkileri tüm veçheleriyle ele alınacak, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır” ifadesine yer verildi.

Tillerson’ın bu ziyareti, ABD'de 20 Ocak'ta başlayan Donald Trump döneminde Türkiye’ye gerçekleştirilen en üst düzey ziyaret.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI