radyobir
radyobir

ABD istihbaratınhda fotograf skandalı

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı tüm dünyadaki internet kullanıcılarının internete yerleştirdikleri milyonlarca fotoğrafı kanunsuz bir şekilde kullanıyor.

02 Haziran 2014 14:21 | Kategori: ABD

Fotoğraflar istihbarat biriminin bireylerin yüzlerini tanıma proğramı için temel oluşturuyor. 2011 yılında buna uygun olarak kopyalanan belgeler Amerikan New York Times gazetesinin eline geçti.
Proğram her gün yaklaşık 1 milyon fotoğrafı inceliyor ve bunlardan 55 binlik kısmı bireylerin yüzlerini tanıma proğramı için uygun hale geliyor. Fotoğraflar sayesinde onun dış görünüşündeki değişiklikleri gösteren ve bununla beraber onun hayatı hakkında bilgiler sunan tüm bir dosya oluşturulabiliyor.
Şu an için ne kadar fotoğrafın istihbaratın eline geçtiği bilinmiyor. Bunların büyük bir kısmının ABD vatandaşlarının değil, diğer ülke insanlarının görüntülerinden oluştukları düşünülüyor. Bu konu henüz NSA tarafından yaygınlaştırılmazken, New York Times internete konulan özel fotoğrafların her zaman kanunlar tarafından onların istihbarat birimleri tarafından kullanılmasına karşın korunmadığını vurguluyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI