radyobir
radyobir

ABD'nin Suriye'deki üssüne saldırı

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde, ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahasına düzenlenen füze saldırısı sonrasında iki patlama meydana geldi.

01 Kasım 2023 09:00 | Güncelleme :01 Kasım 2023 09:14 | Kategori: Ortadoğu

Suriye'nin Deyrizor ve Haseke illerinde ABD güçlerinin konuşlandığı Ömer petrol sahası ile Şeddadi'deki üslerine saldırılar devam ediyor.

Sputnik muhabiri, Suriye'deki en büyük ABD askeri üssüne füze saldırısı düzenlediğini aktardı.

Yerel kaynakların Sputnik'e verdiği bilgiye göre, ABD ordusunun Suriye'de en büyük üssü konumunda olan ve Deyrizor'un doğu kırsalındaki Ömer petrol sahası üssünü çok sayıda füzeyle hedef aldı.

Suriye'de son günlerde Tenef bölgesi, Irak sınırı yakınlarındaki Malikiyye ilçesi, Haseke ili Şeddadi ilçesinde ve Deyrizor ilinde ABD ordusunun konuşlandığı üslere, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI