radyobir
radyobir

Açlık kanseri önleyebilir!..

Günde üç defa yemek yemeyi bırakmak ve periyodik olarak günün üçte biri veya günün yarısı hiç yemek yememek fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olabilir. Bununla beraber şeker hastalığı, kanser, Alzheimer hastalığı ve dolaşım sistemi hastalığı gibi günümüzün birçok hastalığına karşı güçlü bir önleyici özelliği taşıyor.

02 Aralık 2014 08:07 | Kategori: Sağlık

Bu konudaki araştırma raporu Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde yer alırken, Live Science de onun hakkında kısa bir bilgi verdi.
Bilim adamları günümüzdeki dünyada yaygın bir şekilde tatbik edilen günde üç öğün yemek sisteminin evrim açısından anormal olduğunu belirtiyorlar. Eski dönemlerdeki av toplayıcıları çok düzensiz bir şekilde gıda alırken, saatlerce uzun bir süre gıda almayı düşünmediler ve bu şekilde gıda almadan hareket ederek, bunun insan için doğal bir davranış olduğunu gösterdiler.
Araştırmacılar belli aralıklarla oruç tutmanın veya haftada 2-3 defa en fazla 500 kilokalori tüketiminin veyahut da haftada 3-4 defa kahvaltı ve öğle yemeğini terketmenin sağlık için faydalı olduğuna inanıyorlar. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar da bu şekildeki orucun kanser, şeker hastalığı ve kalp-damar sistemi hastalığının gelişimini durdurduğunu gösterdi. Bilim adamları orucun etkisinin vücudun daha etkin bir şekilde strese yanıt vermesi olduğunu, orucun ayrıca iltihap sürecini durdurduğu, gıda tümöründen mahrum ettiği, zarar görmüş hücre unsurlarının ortadan kaldırılmasını hızlandırdığını bildiriyorlar.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI