radyobir
radyobir

AKİLLER TOPLANDI

Geçtiğimiz yıl hükümetin girişimiyle oluşturulan "Akil İnsanlar Heyeti"ne mensup 30'a yakın isim biraraya gelerek sürecin gelinen noktayı ve son donemde Kobani protestoları sebebiyle yaşananların ortaya çıkardığı y eni durumu değerlendirdiler.

15 Ekim 2014 13:54 | Kategori:

Barış / Çözüm Süreci başladığında var olan tablonun bugün darmadağın olduğuna, Suriye’de meydana gelen gelişmelerin İŞİD tehdidinin gerek PKK’nın pozisyonunun uluslararası aktörler nezdinde farklı değerlendirilmesini sağladığını; gerekse ABD ve koalisyon güçlerinin çözüm süreci de dahil bölgeye yaklaşımında değişmelere yol açtığı tesbitinde bulundular.
Can Paker ve Oral Çalışlar’ın girişimiyle biraraya gelen "akiller” önümüzdeki günlerde hükümet ve çözüm sürecinin diğer aktörleriyle görüşme yapma, sivil bir insiyatif olarak belirleneceği bazı girişimlerde bulunma kararı aldılar.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI