radyobir
radyobir

Akıncı'dan Vatikan önerisi...

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs'ta barış için yürütülen müzakerelerle ilgili Vatikan'daki Papa seçimlerine benzer bir yol izlenmesini önerdi.

11 Aralık 2015 08:04 | Kategori: Dış Politika

Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Akıncı, Güney Kıbrıs ile yürütülen müzakerelerin altı başlık altında yürütüldüğünü kaydetti. Akıncı şöyle konuştu: 

"Bu müzakereler, bütünlüklü çözüm kavramı çerçevesinde yürütülüyor. Tümü üzerinde mutabakat sağlanmadıkça, parça üzerindeki mutabakatlar geçerli addedilmiyor. Bütün parçaları yan yana getirip, bütünün üzerinden bir mutabakat olacak. Bu kolay değil tabii ki ama başkada yolu yok bu işin. O nedenle artık belli bir safhada, Papa seçiminde kapanırlar bir yere beyaz duman çıkıncaya kadar çıkmazlar. Bizim de böyle bir döneme ihtiyacımız olacak. Artık aslında ona yaklaştığımız ben hissediyorum. Sayın Rum lider daha buna yakın görünmüyor ama gelecek.”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI