radyobir
radyobir

Altın Koza "Abluka"nın

Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller, Periscope'dan canlı yayımlanan bir basın toplantısıyla açıklandı. En İyi Film Ödülü'nü Abluka aldı. 'Ana Yurdu' da jürinin öne çıkarttığı filmlerden biri oldu

19 Eylül 2015 06:05 | Kategori: Kültür & Sanat

Seçim sonrası ısınan politik gündem ve birbiri ardına gelen terör olayları nedeniyle 22. Altın Koza Film Festivali'nde hiçbir özel etkinlik yapılmadı, açılış ve kapanış törenleri iptal edildi. Sonuçlar bugün sabah Adana Divan Oteli’nde düzenlenen sade bir basın toplantısıyla duyuruldu. En İyi Film'e 350 bin TL verilen Adana'da toplam 876 bin TL para ödülü dağıtılıyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda en iyi film ödülü; yapımcılığını Nadir Öperli, Enis Köstepen, Cem Doruk’un, yönetmenliğini ise Emin Alper’in yaptığı 'Abluka'nın oldu. 
Basın toplantısında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Altın Koza A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avşar, Festival Direktörü Candan Yaygın, Festival Sinema Programları Direktörü Kadir Beycioğlu, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı yönetmen Ümit Ünal, yarışmanın jüri üyeleri yönetmen Deniz Akçay Katıksız, oyuncular Ali Düşenkalkar ve Selen Uçer, görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış, Eurimages Türkiye temsilcisi Mehmet Demirhan ve müzisyen Rahman Altın’ın yanı sıra festivalin kısa metraj film yarışmalarının koordinatörü Hilmi Etikan ve Adana Konulu Senaryo Yarışması’nın jüri üyesi, Işıl Özgentürk katıldı.

Altın Koza 876 bin TL ödül dağıtacak

İŞTE ALTIN KOZA'NIN EN İYİLERİ:

SİYAD Ödülü: Senem Tüzen /Ana Yurdu
Film Yönetmenleri Derneği En İyi Yönetmen Ödülü: Senem Tüzen/Ana Yurdu
Jüri Özel Mansiyon Ödülü: Yarım/Ece Atay
Umut Veren Genç Erkek Oyuncu: Abluka/Berkay Ateş
Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu: Nefesim Kesilene Kadar/Ece Yüksel
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Yarım/Hülya Böceklioğlu
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Eksik/Özgür Emre Yıldırım
En İyi Kurgu:  Abluka/Osman Bayraktaroğlu
En İyi Sanat Yönetimi: Abluka/İsmail Durmaz
En İyi Görüntü Yönetmeni: Vedat Özdemir/Anayurdu, Türksoy Gölebeyi/Kar Korsanları
En İyi Müzik: Kasap Havası/Demircan Demir
En İyi Erkek Oyuncu: Sarmaşık/Nadir Sarıbacak
En İyi Kadın Oyuncu: Ana Yurdu/Nihal Geyran Koldaş
En İyi Senaryo: Ana Yurdu/Senem Tüzen
En İyi Yönetmen: Sarmaşık / Tolga Karaçelik
En İyi Film: Abluka/Emin Alper
Yılmaz Güney Özel Ödülü: Kar Korsanları
Halk Jürisi: Abluka

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI