radyobir
radyobir

AP'den Ukrayna'ya her türlü silahı gönderme çağrısı

Avrupa Parlamentosu'nun milletvekilleri, savaş jetleri, helikopter ve füze sistemleri dahil olmak üzere her türlü silahın istisnasız olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne verilmesi çağrısı içeren bağlayıcı olmayan bir karar kabul etti.

17 Şubat 2023 07:00 | Kategori: Avrupa

Belgeye göre parlamenterler, her türlü silahın istisnasız olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne verilmesi ve Ukrayna’nın ‘uluslararası toplum tarafından tanınan tüm toprakları üzerinde tam kontrolü yeniden sağlayabilmesi’ için mühimmat tedarikinin artırılması çağrısı içeren bağlayıcı olmayan bir karar kabul etti.

Avrupa Parlamentosu ayrıca AB'yi, Rusya ve müttefiklerine karşı onuncu yaptırım paketini önemli ölçüde genişletmeye ve şubat sonuna kadar yeni kısıtlamalar listesini kabul etmeye çağırdı. Parlamenterler aynı zamanda daha önce uygulanan yaptırımların daha etkili hale getirilmesini ve kısıtlamaları aşma girişimlerine karşı acil önlemler alınmasını istedi.

Dondurulan Rus varlıklarına bir an önce el konulması ve bu paraların Ukrayna'nın yeniden inşası için yönlendirilmesi çağrısında bulunan milletvekilleri, çatışma bittikten sonra Rusya'nın Ukrayna'ya büyük tazminat ödemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Belgede aynı zamanda Avrupa Parlamentosu'nun bu yıl Ukrayna, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi'nin, ülkenin Avrupa Birliği'ne katılması konusunda müzakerelere başlamasını beklediği de belirtiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI