radyobir
radyobir

Arap dünyası bu sunucuyu kahraman ilan etti

Canlı yayında İslamcı din adamı tarafından "Çeneni kapat da konuşayım kadın" hakaretine uğrayan Lübnanlı televizyon sunucusu Rima Karaki, konuğunu programından kovdu. Arap dünyası, Rima Karaki'yi cesaretinden dolayı kahraman ilan etti.

10 Mart 2015 12:52 | Güncelleme :10 Mart 2015 13:56 | Kategori: Türk Dünyası

Lübnan’da yayın yapan Al-Jadeed televizyonu sunucusu Rima Karaki, Hristiyan dinine mensup bazı kişilerin de, terör örgütü IŞİD'e katılmasının nedenlerini öğrenmek için Mısırlı radikal İslamcı Hani El Sebai'yle canlı yayında röportaj yapmak istedi.

Lübnan'ın tanınmış televizyon yüzlerinden biri olan Rima Karaki'nin üst üste soru sormasına sinirlenen radikal İslamcı El Sebai, "Çeneni kapat da konuşayım kadın" dedi.

Mısırlı El Sebai'nin bu sözlerine sinirlenen Lübnanlı televizyon sunucusu da aynı sertlikle cevap verince, programda bir anda kadın-erkek eşitliği konuşulmaya başlandı.



İstediği şekilde konuşulmasına izin verilmeyen El Sebai daha da sinirlenerek bayan sunucuya şu sözleri söyledi: "Sen benden aşağıdasın. Benim cevabıma müdahale edemezsin. Çeneni kapat da cevap vereyim kadın.”

El Sebai'nin bu sözleri karşısında çılgına dönen Rima Karaki, "Yeter, ya karşılıklı saygı çerçevesinde konuşacağız ya da bu sohbet bitecek” diyerek canlı yayını bitirdi.

Lübnan televizyonunda bu tartışma 2 Mart'ta yaşandı. Bu görüntülerin video paylaşım sitesi YouTube'da paylaşılmasıyla, Rima Karaki'nin ünü bir anda Arap dünyasının dışına taştı. Arap ve Batı basınında, Lübnanlı televizyon sunucusu Rima Karaki kahraman ilan edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI