radyobir
radyobir

'Arap ülkeleri Gazze''yle ilgili BM Genel Kurul karar taslağı hazırladı'

Arap ülkelerinin Gazze'deki duruma ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu karar taslağı hazırladığı belirtildi.

26 Ekim 2023 10:05 | Kategori: Ortadoğu

Sputnik’e konuşan BM’den bir kaynak, Arap ülkelerinin İsrail ve Gazze Şeridi çevresindeki duruma ilişkin bir BM Genel Kurul karar taslağı hazırladığını söyledi.

Kaynak, taslağın perşembe günü açılacak BM Genel Kurulu’nun 10. Acil Özel Oturumunda ele alınmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Sputnik’in ulaştığı karar taslağına göre, BM Genel Kurulu derhal ateşkes yapılması ve taraflardan özellikle sivillerin ve sivil tesislerin korunmasına ilişkin insani hukuk kapsamındaki yükümlülüklere uymalarını talep ediyor.

Taslak karar metninde, temel mal ve hizmetlerin Gazze Şeridi'ne derhal, aralıksız ve engelsiz bir şekilde ulaştırılması, UNRWA (BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı) personeli ve diğer insani yardım çalışanlarının Gazze'ye engelsiz erişimi, sivillerin derhal serbest bırakılmaları ve İsrail'in Gazzelilerin şeridin güneyine taşınması talimatının iptal edilmesi çağrısı yer alıyor.

Belgede ayrıca Filistinli sivillerin uluslararası hukuk ve ilgili BM kararlarına uygun olarak korunmasını sağlayacak bir mekanizmanın acilen kurulması ihtiyacına da dikkat çekiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI