radyobir
radyobir

Arıların kurtarılması için 50 milyon dolar!

CNN'in haberine göre, ABD Başkanı Barack Obama bal arıları ve diğer polinatörlerin sayısının hızla azalması sorununu çözmek için çalışma grubu kurdu.

23 Haziran 2014 11:11 | Kategori: ABD

Beyaz Saray’ın cuma günü yaptığı açıklamada meyve, fındık ve sebze dölleyen bal arılarının sayısının tarım ilaçları, kene ve çeşitli gen kaybı başta olmak üzere çeşitli faktörler nedeniyle hızlı bir şekilde azalma göstermeye başladığı belirtildi.
Bal arılarının ulusal ekonomiyi canlandırma kaynağı olduğu ve onların katkılarının yaklaşık 15 milyar dolar olduğunu vurgulayan Obama, "Polinasyon Amerika’nın gıda güvenliğinin ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.
ABD Başkanı arı, kral kelebekler ve diğer polinatörlerin soylarının tükenmesi sorununun çözümü için ABD Çevre Koruma Ajansı ve ABD Tarım Dairesi’ni görevlendirdi. Barack Obama arıların korunmasına adanan gerekli inceleme ve araştırmalar için gelecek yıl 50 milyon dolar tahsis edilmesini öneriyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI