radyobir
radyobir

Atlararası güzellik yarışması

Türmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta dünyanın en güzel atları olarak anılan at türü ahal tekeler arasında güzellik yarışması düzenlenecek.

21 Nisan 2017 06:30 | Güncelleme :21 Nisan 2017 08:06 | Kategori: Dünya

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un imzaladığı talimat doğrultusunda 29 Nisan'da ahal tekeler arasında güzellik yarışması düzenlenecek. 30 Nisan'daki Türkmen Atı günü çerçevesinde düzenlenecek yarışmanın jürisinde yerli ve yabancı ünlü eğitmenler, seyisler yer alacak.

Yarışmanın birincisine her yıl olduğu gibi Türkmenistan Devlet Başkanı adına bir arazi aracı verilecek. Daha önce birinci olan atlar için Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz ML 350 gibi araçlar verilmişti.

Dünyanın en güzel atları olarak anılan ahal tekeler insanlar tarafından ilk evcilleştirilmiş at türü olduğu düşünülüyor. Orta Asya'da Türk halkları, özellikle de Türkmenistan'da yaygın olan bu atlardan Dede Korkut ve Manas gibi destanlarda da sözü ediliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI