radyobir
radyobir

Avrasya tüneli açıldı!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, bakanlar ve yabancı konukların katılımıyla boğazın iki yakasını iki katlı kara yoluyla denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin açılış kurdelesi kesildi.

20 Aralık 2016 17:19 | Güncelleme :20 Aralık 2016 19:44 | Kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli’nin açılışında yaptığı konuşmada, herkesin Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmesi durumunda, bölgesinde ve dünyada güç dengelerine nasıl bir etki yapacağının gayet iyi şekilde farkında olduğunu anlattı. 

Artık otobüsle seyahat ücretine, uçakla seyahat yapar hale gelindiğini belirten Erdoğan, "Hastanelerimiz şimdi çoğalıyor. Mersin'de ilk şehir hastanesini açıyoruz. Artık vatandaşım hastaneye girdiği zaman, sedyeler üzerinde bir bloktan başka bir bloğa dolaşmayacak. Bütün her şey aynı hastanenin içinde görülecek. 30 büyük şehrin hepsinde de bu dev şehir hastanelerimiz yapılacak. İstanbul’da, hem Avrupa hem Asya yakasında birer dev şehir hastanesi… Bunların da adımları atıldı. Artık ambulans uçaklarımız, ambulans helikopterlerimizle hastalarımız bir yerden bir yere yetiştirilebiliyor." ifadelerini kullandı. 



Eğitim alanında yürütülen çalışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitesi olmayan ilin kalmadığını, şimdi içerikle uğraştıklarını, daha iyi olacağını ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkılacağını dile getirdi. 

Erdoğan, toplu konutta, sporda, enerji  ve adalette aynı çalışmaları yaptıklarını ve her şeyin daha iyi olacağını vurguladı. 



"Avrasya geçişi yılbaşına kadar 15 lira" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşına kadar Avrasya Tünel geçiş ücretinin 15 lira olması önerisinde bulunarak, "Sayın Başbakan yanlış yapmıyoruz değil mi? 15 lira. Ama bu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki şehitlerimize yönelik hesaba girecek. Buranın geliri, yılbaşına kadar 15 liradan, resmi hesap daha sonra o akşam ilan edilecek. TL olarak 15 liradan bu geçişler yapılacak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığındaki hesapta, bu para toplanmış olacak." dedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI