radyobir
radyobir

Ayverdi'den "Mimarlık Kültürü" kitabı

Restoratör, koleksiyoner ve mimarlık tarihçisi olarak çok sayıda kalıcı eser bırakan Yüksek Mimar Mühendis Ekrem Hakkı Ayverdi, "Ekrem Hakkı Ayverdi'nin Hâtırasına Osmanlı Mimarlık Kültürü" kitabıyla anıldı. Her biri Osmanlı mimarlığının farklı yönlerini ele alan toplam 12 makalenin yer aldığı kitabı, İstanbul Şehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hatice Aynur ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. A. Hilal Uğurlu yayına hazırladı.

24 Ocak 2017 11:25 | Kategori: Kültür & Sanat

Hayatını Osmanlı mimarlık kültürünün yaşatılması ve korunmasına adayan restoratör, koleksiyoner ve mimarlık tarihçisi Yüksek Mimar Mühendis Ekrem Hakkı Ayverdi’nin anısı "Ekrem Hakkı Ayverdi’nin Hâtırasına Osmanlı Mimarlık Kültürü” kitabıyla yaşatılacak.
Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nin desteğiyle Yüksek Mimar Mühendis Ekrem Hakkı Ayverdi’nin vefatının 30’uncu yılında düzenlenen Uluslararası Osmanlı Mimarlık Kültürü Sempozyumu’nda sunulan bildiriler, makale haline getirilerek kitaplaştırıldı. Her biri Osmanlı mimarlığının farklı yönlerine temas eden toplam 12 makalenin yer aldığı kitabı, İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hatice Aynur ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Dr. A. Hilal Uğurlu yayına hazırladı.

Üç bölümden oluşan Osmanlı Mimarlık Kültürü kitabının, ‘Osmanlı’da Mimarlık Kültürü ve Âdâbını Yeniden Düşünmek’ başlıklı ilk bölümünde Gülru Necipoğlu, Ezgi Dikici ve Hakkı Önkal’ın kaleme aldığı üç makale yer alıyor. ‘Yazılı ve Görsel Kaynaklarda Mimarinin İzini Sürmek’ başlıklı ikinci bölümde ise Tülay Artan, Selen Morkoç, Hatice Aynur ve Baha Tanman tarafından kaleme alınan dört makale okurun beğenisine sunuluyor.

Üçüncü ve son bölümde ise Binalar ve Bânîler Üstüne Çeşitli Okumalar başlığı altında A. Hilâl Uğurlu, Nina Ergin, Maximillian Hartmuth, Machiel Kiel ve Suna Çağaptay’ın makaleleri yer alıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI