radyobir
radyobir

Bavyeralı çiftçi ineklere bez bağladı

Bavyeralı (Almanya) bir çiftçi 18 ineğine bez bağladı. The Telegraph'ın yayımladığı habere göre, çiftçi bunu Avrupa çevre mevzuatı normlarını ihlal etmemek için yaptı. AB kararına göre, 15 derecelik eğimi olan yamaçlarda hayvan gübresi olmamsı lazım.

10 Ekim 2014 05:49 | Güncelleme :10 Ekim 2014 10:57 | Kategori: Dünya

İnek bezleri evde imal edildi. Ailesi 400 yılı aşkın bir süredir Gmund am Tegernsee köyünde inek yetiştiriciliği yapan çiftçi Johan Huber, konuyla ilgili "Henüz ticari olarak üretilmediği için standart bezlerimiz yok” açıklamasını yaptı.
Eğimli arazilerde yer alan otlaklarda hayvansal gübre bulunmamasına dair Avrupa Birliği’nin direktifi nitratların yer altı suları ve müteakiben diğer su kaynaklarına erişimini önlemek için kabul edildi.
Direktifi ihlal eden çiftçilere tarım teşvikleri verilmeyecek. Yaptırım, sonuç olarak çiftçiyi iflasa sürükleyebilecek.
The Telegraph’ın belirttiğine göre, Bavyera Çiftçiler Birliği, otlakların gübresiz kalacağından dolayı direktife tepkili.
Konuyla ilgili sorumluluk kabul etmeyen Avrupa Komisyonu (AK) ise bu bağlamda Almanya yönetiminin Avrupa tarımcılık normlarını hayata geçirirken "fazla özen gösterdiğini” belirtti. AK temsilcisi, "Nitratlara dair direktifte, eğimli arazilerde hayvan otlatma yasağı yok” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI