radyobir
radyobir

Bedelli askerlik kanun teklifi hazır!..

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz "Gündemimizde yok" dedi ama CHP Meclis Başkanlığına bedeli askerlik için yeni bir kanun teklifi sundu. Teklif 28 yaşından gün alanların bedelli askerlik yapabilmesine imkan tanıyor. Teklifin gerekçesinde "Evlenip iş kuran gençler vatani görevlerini ertelemek zorunda kalıyor, bakaya sayısı gün geçtikçe artıyor" ifadesi yer aldı.

15 Temmuz 2014 11:48 | Güncelleme :15 Temmuz 2014 12:23 | Kategori: TSK

Bedelli için kanun teklifi verildi

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören tarafından sunulan kanun teklifi, yıl sonu itibariyle 28 yaşından gün alanların 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları ve 15 bin lira ödemeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmalarını öngörüyor.
Halihazırda askerlik hizmetinden muaf tutulanlar da isterlerse 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları halinde yaş şartı aranmaksızın bedelli askerlikten yararlanabilecekler.
Teklif, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma yapılmamasını, başlatılanların sona erdirilmesini de düzenliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI