radyobir
radyobir

Belçika'daki Türk köyünde karnaval!..

Belçika'nın 'Türk köyü' olarak bilinen Faymonville'de gelenekselleşen karnaval renkli görüntülere sahne oldu. Çevre köylerin de katılımıyla düzenlenen karnavalda her yaştan köylü, Türk bayraklı atlıların arkasından hep birlikte yürüdü. Karnavalda komşu köyler ise farklı toplumların ilginç kostümleri ve folklor gösterileriyle kortejde yerini aldı.

20 Şubat 2016 06:20 | Güncelleme :20 Şubat 2016 08:48 | Kategori: Dünya



Çevre köylerin de katılımıyla düzenlenen karnavalda her yaştan köylü, Türk bayraklı atlıların arkasından hep birlikte yürüdü.



Karnavalda komşu köyler farklı toplumların ilginç kostümleri ve folklor gösterileriyle kortejde yerini aldı.



Köylüler, kendilerine ‘Türk’ denilmesinin kiliseye vergi ödemeyi reddetmeleriyle ilgili olduğunu söylerken, karnavalda çok eğlendiklerini ifade ettiler.



Türklerin yaşamadığı Faymonville köyüne ‘Türk köyü’ denilmesiyle ilgili, bazıları 8'inci yüzyıla dayanan çeşitli rivayetler bulunuyor.



Köylülerin Haçlı seferlerine katılmayı reddettikleri iddia edilirken, en yaygın rivayete göre, 16'ncı ve 17'nci yüzyılda Osmanlı'ya karşı kilisenin koyduğu vergileri ödemeyen Faymonville köylüleri, Müslümanlarla ittifak yaptıkları gerekçesiyle ‘Türk’ olarak adlandırıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI