radyobir
radyobir

Belçika Prensi, İtalyan gazeteciyle evlendi

Belçika Prensi Amadeo, İtalyan gazeteci Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein ile dün Roma'da evlendi.

07 Temmuz 2014 13:03 | Kategori: Avrupa

Roma’nın en eski kiliselerinden Santa Maria in Trastevere’de yapılan törene Belçika Kralı Filip ve Kraliçe Matilde’nin de aralarında yer aldığı Belçika kraliyet ailesi üyeleri katıldı.
Düğüne ayrıca, İngiltere York Prensesi Beatrice ve İtalya’nın "aristokrat” aileleri de katıldı.Prens Amadeo’nun büyükbabası, geçen yıl tahtı oğlu Filip’e devreden eski kral 2. Albert ve karısı eski kraliçe Paola da davetliler arasındaydı.
1987’de Roma’da doğan Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein, İtalyan aristokrasisinden Ettore Rosboch von Wolkenstein ve Kontes Lilia de Smecchia’nın tek çocuğu.
Belçika’nın yeni prensesi, bir haber ajansına "Lili Rosboch” adıyla kültür-sanat haberleri yapıyor.
Belçika tahtının 6. sıradaki varisi Prens Amadeo ile Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein, her ikisi de Londra’da üniversite eğitimi alırlarken tanışmışlardı.
Çift, yaklaşık 7 yıllık bir birlikteliğin ardından geçen şubat ayında nişanlanmıştı. 28 yaşındaki Prens ile 27 yaşındaki karısı New York’ta yaşıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI