radyobir
radyobir

Berlin Filarmoni Rus şefe emanet

Dünyanın en iyi orkestralarından biri kabul edilen Berlin Filarmoni Orkestrası yeni şefini seçti. 2018'de görevini bırakacağını açıklayan şef Simon Rattle'dan sonra bayrağı dünyanın en genç ve yetenekli şefi olarak bilinen Rus Kiril Petrenko devralacak.

28 Haziran 2015 15:22 | Kategori: Kültür & Sanat

Dünyanın en ünlü orkestralarından Berlin Filarmoni'de (Berliner Philharmoniker) şef Simon Rattle'dan sonra bayrağı dünyanın en yetenekli ve genç orkestra şefi olarak bilinen Rus Kiril Petrenko devralacak.

Orkestranın şu an başında olan Simon Rattle 2018'de görevi bırakacağını açıkladı. Bunun üzerine Berlin Filarmoni yeni bir yönetici bulmak için kolları sıvadı. Yöneticiyi orkestranın 124 üyesinden 123'ü seçiyor. 12 Mayıs'ta toplanan Berlin Filarmoni Orkestrası üyeleri 12 saat toplantıya rağmen bir karara varamadı ve kararı gelecek yıla ertelediğini açıkladı.

YILIN EN İYİ ORKESTRA ŞEFİ

Kiril Petrenko, Bavyera Devlet Operası müzik yönetmeniydi. Babası da müzisyen olan Petrenko'yu geçen yıl ‘Opernwelt' dergisi ‘Yılın En İyi Orkestra Şefi' seçti.
1972, Rusya Omsk doğumlu Petrenko, Avusturya'nın Vorarlberg Senfoni Orkestrası'nda görev alan babasıyla birlikte Avusturya'ya göçtü ve Viyana Konservatuarı'nda orkestra şefliği okudu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI