radyobir
radyobir

Biden'dan "Masumların öldürüldüğüne eminim" çıkışı

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarda 20. güne girildi. İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırıları sonucunda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. ABD Başkanı, "Masumların öldürüldüğüne eminim" dedi. BM, elindeki malzemenin sadece 12 gün daha yeterli olacağını duyurduğunu bildirdi.

26 Ekim 2023 08:38 | Kategori: ABD

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar 20. gününde de devam ediyor. Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı'nın Telegram sayfasında yapılan anlık kısa bilgi paylaşımlarına göre İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki el-Astal Ailesi'nin evine hava saldırısı düzenledi.

Şihab haber ajansı, Astal Ailesi'nden 18 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerin çoğunun çocuklardan oluştuğunu yazdı.

Han Yunus'un doğu kesimlerindeki yerleşim yerleri, hava saldırılarının yanı sıra yoğun topçu atışlarıyla da vuruldu.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesinde el-Ran Ailesi'nin evine ve kentin orta kesimlerinde Nafak caddesinde Ebu Hasira ve Abdullatif ailelerine ait iki binaya düzenlenen hava saldırılarında ölü ve yaralılar bulunuyor.

Ayrıca, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr Belah bölgesinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yakınında bir ev, İsrail uçakları tarafından hedef alındı.

Biden: Bu savaş açmanın bedeli

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiğinden emin olduğunu ancak Filistinlilerin bu konuda açıkladığı rakamlara güvenmediğini belirtti. Gazze'deki sivil kayıplarla ilgili "Bu, savaş açmanın bedeli" ifadesini kullanan Biden, İsrail'i propagandalara karşı dikkatli olmaya çağırarak, "Filistinlilerin kullandığı bu rakama güvenmiyorum" dedi.

BM'den 12 gün uyarısı

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki son duruma ilişkin bilgi verdi.

"Gazze'deki mevkidaşlarımız insani krizin daha önce hiç görülmemiş bir noktaya ulaştığını söylüyor" bilgisini paylaşan Dujarric, bölgede su olmadığı için hastalıkların da yayılmaya başladığına dikkati çekti.

Dujarric, Gazze halkının kuyu suyu içmeye başladığını, bunun da beraberinde ciddi sağlık sorunları getirdiğini kaydetti.

Yakıtın tükenmekte olduğunu ve sadece kritik tesisler için kullanıldığını aktaran Dujarric, "Gazze'deki en büyük insani yardım sağlayan ajans olan UNRWA, eğer Gazze'ye acilen yakıt sevkiyatına izin verilmezse, bu akşam tüm operasyonlarını durdurmak zorunda kalacak" uyarısında bulundu.

Yakıtın kimseye dağıtılmayacağını, UNRWA'nın kendi operasyonlarını sürdürmesi için gerekli olduğunu ifade eden Dujarric, birkaç saat içinde yakıt sevkiyatının gerekli olduğunun altını çizdi.

Dujarric, gıda malzemelerinin de tükenmekte olduğuna dikkati çekerek, Dünya Gıda Programı'nın elindeki malzemenin sadece 12 gün daha yeterli olacağını duyurduğunu bildirdi.

İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki altyapılara saldırdı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Telegram kanalından yaptığı açıklamada, ‘savaş operasyonlarının sonraki aşamalarına’ hazırlık amacıyla kuzey Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlediğini bildirdi.

Tanklar yardımıyla gerçekleştirilen baskının militarist grupların konuşlandığı noktalardaki altyapılara yönelik olduğuna vurgu yapan IDF, "Savaşın sonraki aşamalarına hazırlık amacıyla gece boyunca Gazze Şeridi'nin kuzeyinde hedefli bir tank baskını gerçekleştirildi. Operasyon sırasında askerler çok sayıda terörist, teröristlerin kullandığı altyapı ve tanksavar füze fırlatma sahaları tespit edildi. Belirlenen noktalar imha edildi” ifadelerine yer verdi.

IDF, askerlerin daha sonra bölgeyi terk ederek İsrail topraklarına geri döndüğünü de ekledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI