radyobir
radyobir

BM: "IŞİD 8 bin aileyi kaçırdı..."

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamaya göre, terör örgütü IŞİD, Irak'ın Musul kentinden kaçırdığı 8 bin aileyi canlı kalkan olarak kullanıyor.

28 Ekim 2016 14:06 | Kategori: Terör

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, IŞİD terör örgütünün, Musul civarında yaşayan on binlerce insanı kent merkezine zorla yerleştirdiğini ve yaklaşık 8 bin aileyi canlı kalkan olarak kullandığını açıkladı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde bir basın toplantısı düzenleyen BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, IŞİD'ın Musul yakınlarında "10 binlerce erkek, kadın ve çocuğu" kaçırdığını ve canlı kalkan olarak kullandığını söyledi.

IŞİD'ın çarşamba günü 232 sivili öldürdüğünü belirten Shamdasani, öldürülenlerden 190'ının eski Irak askerleri olduğunu da sözlerine ekledi.

Shamdasani, "Büyük bir bölümü itaat etmeyi reddedince olduğu yerde vurulmuş" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI