radyobir
radyobir

Bosna Hersek'te kar sevinci

Saraybosna yakınlarındaki Byelaşnitsa Dağı'nda etkili olan kar yağışı, kayak sezonunun son günlerini değerlendirmek isteyen kayakseverlere yaradı

09 Mart 2014 17:44 | Güncelleme :09 Mart 2014 18:38 | Kategori: Avrupa

Bosna Hersek'te, kış sezonu boyunca etkili olmayan ve bu nedenle kayak merkezlerinin milyonlarca avro kaybetmesine neden olan kar yağışı, mart ayında yüzünü gösterdi.

Başkent Saraybosna yakınlarında, 1984 Kış Olimpiyatları'na evsahipliği yapan Byelaşnitsa Dağı'nda son günlerde etkili olan kar yağışı, kış ayları boyunca sakin geçen kayak sezonunu az da olsa canlandırırken, sezonun son günlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar kendilerini kayak merkezlerine attı.

Bosna Hersekli kayakseverler, vakitlerini kayak yaparak geçirirken, bazı vatandaşlar da aileleriyle birlikte kayak merkezindeki kafe ve restoranlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Öte yandan, Byelaşnitsa'ya sadece yarım saat mesafedeki Saraybosna şehir merkezinde ise bahar havası yaşanıyor. Hava sıcaklığının 15 dereceye kadar yükseldiği ve güneşli bir havanın hakim olduğu şehir merkezine akın eden vatandaşlar, aileleri veya yakınlarıyla birlikte park, kafe ve alışveriş merkezlerinde vakit geçirmeyi tercih etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI