radyobir
radyobir

Bursa sallandı, İstanbul'da hissedildi!..

Sabah saatlerinde bir son dakika haberi geldi... Bursa'nın Gürsu ilçesinde bu sabah 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünü önce 4.4 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi verileri güncelledi ve depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı. Deprem Bursa'da büyük panik yarattı. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından 2,8, 2,4 ve 3,1 büyüklüğünde üç artçı sarsıntı daha gerçekleşti. Olayda can veya mal kaybı olup olmadığına dair henüz bir bilgi alınamadı.

07 Haziran 2016 07:52 | Güncelleme :07 Haziran 2016 11:38 | Kategori: Yaşam

Bursa'da sabah saat 07.09 sıralarında merkez üssü Gürsu olan bir deprem meydana geldi. 13.3 kilometre derinlikte meydana gelen deprem tüm Bursa'da hissedildi.İstanbul'dan da hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 4.3 olarak duyurdu.İlk olarak depremin büyüklüğünü 4.4 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi ise, verileri güncelledi ve büyüklüğü 4.6 yaptı.

ARTÇI DEPREMLER SÜRDÜ

Depremin ardından Gürsu merkezli 2.8, 2.4 ve 3.1 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi. Saat 7.24'te ise Osmangazi Avdancık merkezli 2.1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

''FAY HATTININ HAREKETLİLİĞİNİN DEVAM ETTİĞİNİ GÖSTERİR''

İstanbul Teknik Üniversitesinden Profesör Doktor Okan Tüysüz, NTV yayınında depremi değerlendirdi. 

"Bu normal bir durum. Bursa geçmişte de önemli depremlerden etkilendi ve bölgeden aktif fay geçiyor. 1855'te iki önemli deprem oldu. Ciddi tahribat ve can kayıpları yaşandı" diyen Tüysüz şunları söyledi:

"Bursa'nın içinden geçen fay Manyas'ın güneyinden geçer ve Edremit Körfezi'ne kadar ilerler. Fay hattı Gürsu'dan geçerek İnegöl bölgesine uzanır. Sonuçta Bursa ve yöresi, Türkiye'nin önemli deprem kuşaklarından bir tanesinin üzerinde yer almaktadır. Bu deprem de, fay hattının hareketliliğinin devam etiğini göstermektedir."

"BİLDİRİLEN HASAR YOK"

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçelerinde sabah meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki sarsıntıyla ilgili kendilerine ulaşan hasar bildiriminin bulunmadığını belirtti.

Saat 07.09'da merkez üssü Bursa'nın Gürsu ilçesi olan 4,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin ardından Işık, Kazıklı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Vatandaşlarla görüşen Işık, daha sonra muhtar Salih Dinçer'den bilgi aldı.

Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin, sahurdan sonra yaşandığı için vatandaşların uyku vaktine denk geldiğini söyledi.

Depremin yol açtığı herhangi sorun olmadığını belirten Işık, "Sevindirici tarafı can ve mal kaybımız yok ama insanlarda tedirginlik ve korku oldu. Kazıklı Mahallesi'nde evler az katlı olduğu için depremi az hissettiler. Gürsu merkezdeki 7-8 katlı evlerde deprem daha fazla hissedildi. Belediyemize ve kaymakamlığa gelen bir hasar kaydı yok çok şükür. Geçmiş olsun." dedi.

Muhtar Dinçer ise büyük bir sesle kalktığını kaydetti. İlk etapta ne olduğunu tam anlayamadığını vurgulayan Dinçer, deprem meydana geldiğini fark ettiğinde, sarsıntının bittiğini dile getirdi.

Mahallelerinde maddi zararın bulunmadığını ifade eden Dinçer, "Mahalledeki evler çok katlı olmadığı için zarar hiç yok. Vatandaşlarımız da sakin. Depremden sonra herhangi bir toplanma olmadı. Herkes normal yaşantısına devam etti." diye konuştu.

Vatandaşlardan Osman Özkan da deprem anında gürültü duyduğunu anlatarak, "Deprem esnasında koltukta oturuyordum. Koltuğun yukarı kalktığını hissettim. Evin yıkıldığını zannettim. Korkudan olduğum yere çöktüm. Daha sonra artçı depremleri de hissettim." dedi.

Ali Türkan ise patlamaya benzer sesle ayağa kalktığını dile getirerek, "Deprem olurken yataktan yukarı fırladım. Sonra dışarı çıktım. Allah'a şükür evlerimizde zarar ziyan yok. Can kaybı da yok. Bu kadarla geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA DEPREM MESAJLARI

Deprem sonrası sosyal medyada da çok sayıda vatandaş yorum yaptı:

-Az önce Bursa merkezli 4.4 şiddetinde #deprem meydana geldi. Etkisi İstanbul'da da hissedildi. Hepimize geçmiş olsun!

-Bursa'da 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. İstanbulda beşik misali sallandık. Alarm değil de depremle uyandık. Geçmiş olsun...

-Bursa'da deprem olmuş geçmiş olsun. Derinlik az olduğu için etkisi hissedilmiş. Artçı depremlerle devam edebilir. Sakin olun.

-Bursa'da deprem resmen yataktan fırladık Mudanya'da fena hissedildi merkez Gürsu imiş 4.4 Allah korusun

-Gecmis olsun Bursa deprem çok fena salladı 4.4

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI