radyobir
radyobir

Büyük Besteciler

Yazar: Harold C. Schonberg Türkçesi: Ahmet Fethi Yıldırım Vakıfbank Kültür Yayınları

07 Temmuz 2020 10:42 | Kategori: Okudukça

VakıfBank Kültür Yayınları, Pulitzer ödüllü müzik eleştirmeni Harold C. Schonberg’in yazdığı "Büyük Besteciler” isimli eseri okurla buluşturuyor. Kitapta Mozart’tan Beethoven’a, Wagner’den Chopin’e dek müzik tarihine damgasını vuran onlarca sıra dışı besteci ve çalışmaları anlatılıyor.

VakıfBank Kültür Yayınları’nın (VBKY) yayımladığı "Büyük Besteciler”, adını müzik tarihe altın harflerle yazdıran bestecileri sıralıyor. Eserlerinin öyküsü ve yaşamlarının detaylarını okura sunan kitapta; Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn, Richard Wagner, Pyotr İlyiç Çaykovski, Ludwig van Beethoven, Richard Strauss ve Frédéric Chopin gibi onlarca sanatçı görselleriyle birlikte yer alıyor.

New York Times yazarı ve Pulitzer Eleştiri Ödülü sahibi Harold C. Schonberg kitabında kimi küçük yaşta şöhreti yakalayan, kimi milyonlar kazanan; bir başkası en iyi bestelerini sağırken ortaya koyan, bir diğeri çalışmalarıyla müzik tarihini kökten değiştiren bestecilerin hikâyelerini sunuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI