radyobir
radyobir

Çeşme kıyıları simsiyah!..

İzmir Çeşme açıklarında 18 Aralık'ta karaya oturan gemiden denize sızan yakıt, ilçenin beyaz kumlarıyla ünlü plajlarını siyaha boyadı.

27 Aralık 2016 05:25 | Kategori: Yaşam

İzmir Çeşme açıklarındaki Pırasa Adası yakınlarında, 18 Aralık Pazar günü karaya oturan "Lady Tuna" adlı gemiden denize sızan yakıt ilçenin beyaz kumlarıyla ünlü plajlarını siyaha boyadı.

20'si dalgıç yaklaşık 80 kişilik bir ekip plajlara ulaşan 50 tonun üzerindeki yakıtı temizlemek için çalışmalara başladı. Plajların tamamen temizlenmesinin yaklaşık iki ay süreceği tahmin ediliyor. 

Çeşme Belediye Başkanı Mühittin Dalgıç'a göre, havanın soğuk olması, yakıtın daha fazla yayılmasını engelledi.

Dalgıç, "Yakıt yayılmadığı için deniz yaşamına fazla zarar vereceğine inanmıyorum ama çalışmalar bittikten sonra durumu daha net görebileceğiz. Temizlik çalışmalarında yaklaşık 250-300 ton civarında kum, ot ve kaya toplanacak" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI