radyobir
radyobir

Cilo Dağı'nda artık yüzüyorlar

Uzun yıllar terör operasyonları ve çatışmalarla gündeme gelen Hakkari'deki Cilo Dağı, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.

19 Temmuz 2015 14:37 | Kategori: Yaşam

Havaların ısınmasıyla Türkiye'nin en yüksek ikinci zirvesi Cilo Dağı'na tırmanan dağcılar, yorgunluklarını zirveye çok yakın noktadaki Sat Gölleri'nde yüzerek attı.

Henüz erimeyen kar örtüsü ve rengarenk çiçekler arasında gölün maviliklerinde yüzen dağcılar, el değmemiş doğada bir taraftan kulaç atarken, bir taraftan da Ege, Akdeniz sahillerini aratmayan görüntüler sergiliyor.

Ankara, İstanbul, Bursa, Samsun ve Eskişehir'den kente gelen 21 kişilik grup, Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu'nun mihmandarlığında tırmandıkları dağda, zirvenin ardından Sat Gölleri'nin bulunduğu alanda kamp kurdu.

Kulüp Başkanı Tansu yaptığı açıklamada, Hakkari'deki yüksek dağlar, buzul gölleri ve yaylaların görülmeye değer olduğunu belirterek, "Hakkari ülkemizin dağcılık ve doğa turizminin en önemli merkezi olabilecek kapasitede bir bölgedir" diye konuştu.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI