radyobir
radyobir

Cimbom umutları tazeledi

THY Euroleague 17. hafta maçında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiği Zalgiris Kaunas'ı 87-79 yenerek ligdeki 5. galibiyetini aldı.

15 Ocak 2017 08:12 | Güncelleme :15 Ocak 2017 09:20 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya Bruno Fitipaldo'nun hücumdaki etkili performansıyla başlayan Galatasaray Odeabank, rakibinin hücum ribaundlarına engel olmakta zorluk çekti. İki takım da birbirine üstünlük kuramayınca, ilk çeyrek 17-17 eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyrekte etkisini arttıran taraf, sarı kırmızılılar oldu. Temsilcimiz, Göksenin Köksal ve Vladimir Micov'un devreye girmesiyle, devre arasına 40-34'lük üstünlükle girdi.

Galatasaray Odeabank, karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte, dış atışlardan istediği isabetleri buldu ve farkı çift hanelere kadar çıkardı. Ancak Zalgiris, 7-0'lık bir seriyle farkı 3 sayıya kadar indirdi. Buna karşılık, yakaladığı 3 sayılık basketlerle kontrolü yeniden ele geçiren sarı kırmızılılar, son çeyreğe 65-57 önde girdi. 

Litvanya temsilcisi, son çeyreğe etkili başlayan taraf oldu. Lekavicius ve Jankunas ile etkisini arttıran Zalgiris, farkı 1 sayıya kadar düşürdü. Ancak, Galatasaray Odeabank'ta kaptan Sinan Güler, kritik yerlerde bulduğu sayılarla rakibi maça ortak etmedi ve sarı kırmızılılar karşılaşmayı 87-79 kazandı.

Ligde 15. sıraya yükselen Galatasaray Odeabank'ta Bruno Fitipaldo, 19 sayı ve 6 asistle takımının en etkili ismi olurken, Tibor Pleiss, 17 sayı ve 7 ribaundla oynadı. Zalgiris Kaunas'ta Lukas Lekavicius 18 sayıyla maçı tamamladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI