radyobir
radyobir

Çin süpersonik denizaltı yapıyor

The South China Morning Post'un yayınladığı habere göre, Harbin Teknoloji Enstitüsü bilim adamları Çin denizaltı ve denizin altında ses hızında veya hatta ses üstü hızında süpersonik torpidolar yerleştirmeye yardımcı olacak bir teknoloji geliştirdi.

29 Ağustos 2014 10:35 | Kategori:

Bundan kavitasyon ötesi teknoloji kastediliyor. Denizaltının bu teknoloji ile donatılması Şanghay’dan San Francisco’ya yaklaşık 100 dakikada ulaşılmasını sağlayacak.
Çinli bilim adamları tarafından önerilen teknoloji çok bileşenli olma özelliği taşıyor. Denizaltı gemisinin hızlanmanın ilk aşamasında onun yüzeyi su kütlesindeki sürtünmeyi azaltan özel bir sıvı ile kaplanacak. Saatte 75 kilometre ve üzeri bir hıza ulaşıldığında ise kavitasyon ötesi teknoloji devreye girecek.
Çin yapımı bu teknolojinin uygulanması konusunda teknik ayrıntılar açıklanmazken, ancak onun tatbik edilmesi durumunda geminin kontrolü koruyabileceği biliniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI