radyobir
radyobir

"Cumhuriyet Dönemi Türk Bestecileri"

Türkiye'de operanın gelişmesine çok büyük katkıları olan, değerli kültür insanı, Devlet Sanatçısı, rejisör, opera sanatçısı, Ankara ve İstanbul Operası'nın kurucusu Aydın Gün, farklı sanat disiplinlerinin birbirlerini beslediği bir ortamda gerçek opera seyircisinin doğabileceğini düşünmekte olup, toplumu yönlendiren eğitimci yönüyle de bilgilendirici konserler düzenlemenin öneminin altını çizmekteydi.

25 Ekim 2017 13:29 | Kategori: Kültür & Sanat

Bu noktadan hareketle, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından, titizikle hazırlanan "Aydın Gün’e Saygı” konser dizisinde , "Cumhuriyet Dönemi Türk Besteciler Konseri”  gerçekleştiriliyor. İDOB olarak; Atatürk’ün eğitim için yurtdışına gönderdiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde kendilerinden söz ettirmiş olan "Türk Beşleri” adıyla tanınan bestecilerin besteleri  ve yanında değerli müzik insanı Aydın Karlıbel’in de düzenlemesinin bulunduğu bir seçkiyle hazırlanan konser programıyla bir kez daha seyirciyle buluşacağız. 

Program; Adnan Saygun’dan: "Köroğlu”, "Harmandalı”, "Mavilim” – Necil Kazım Akses’den: "Mumların Karanlığı”, "Anlatamıyorum”, "Aramadın” – Ulvi Cemal Erkin’den:  "Çamdan Sakız Akıyor”, "Ayın Ondördü”, "Divan”  - Cemal Reşit Rey’den: "Yonca”, "Sarı Zeybek”, "Çeşme” -  Aydın Karlıbel’in bestelediği "Atatürk Marşı”  ve  düzenlemesini yaptığı "Ankara’nın taşına bak” melodilerinden oluşuyor.

Konserde solist olarak; Şebnem AĞRIDAĞ, Utku BAYBURT, Cengiz ARSLAN, Cenk BIYIK, Deniz LİKOS ve Özlem SOYDAN ve Aydın KARLIBEL yer alıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI