radyobir
radyobir

"Cumhuriyet'imizin 100.Yılı, Coşkulu Konserler ile Kutlandı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyet'imizin 100. Yılında, Atatürk Kültür Merkezi -Türk Telekom Opera Salonu'nda, coşkulu bir konser gerçekleştirdi. Devlet Opera ve Balesi Genel Sanat Yönetmeni ve Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün açılışını yaptığı konser boyunca, Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in kuruluş sürecinde yaşadıkları, bir kez daha minnetle hatırlandı.

30 Ekim 2023 05:57 | Güncelleme :30 Ekim 2023 17:01 | Kategori: Kültür & Sanat

Cumhuriyet’imizin yetiştirdiği bestecilerin eserlerinden oluşan seçkin konser programı ile "100. yıl”, büyük bir coşkuyla kutlandı. Konser programında; Besteciler; Osman Zeki Üngör, Ulvi Cemal Erkin, Ahmet Adnan Saygun, Turgay Erdener, Nevit Kodallı, Muammer Sun, Cemal Reşit Rey, Ferit Tüzün, Musa Süreyya, Ahmet Cemalettin Çinkılıç, Felix Körling, Faik Canselen, Necil Kâzım Akses, Hakan Ali Toker, İlker Kömürcü’nün bestelediği marşlar ve türküler seslendirildi.

Bu konsere özel olarak, bir ilk de yaşandı. Erken saatlerde, Atatürk Kültür Merkezi -Türk Telekom Opera Salonu fuaye alanına gelen seyirciler, Koro şefi Volkan Akkoç ile, Simten Şenpolat’ın piyanosu eşliğinde, marşlara çalıştılar. Konserin ikinci yarısında herkesin hafızasına yer etmiş olan; "Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa”, "Gençlik Marşı”, "Vatan Marşı”, "İleri Marşı”, "Sakarya Marşı”, "Yaşa Mustafa Kemal Paşa”, "10.Yıl Marşı”, "50.Yıl Marşı” ve yeni bestelenmiş "100.Yıl Marşı”ları, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Korosu ve seyirciler ile birlikte büyük bir coşku ile seslendirildi. Konserde; İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrasını İbrahim Yazıcı, Korosunu Volkan Akkoç yönetti. Burçak Savaşkurt’un metinlerini hazırladığı konserde, anlatımlar Toprak Sergen tarafından gerçekleştirildi. Solistler; Ceren Aydın, Serkan Bodur, Emre Güngör, Elif Tuğba Tekışık ve solist dansçı İlke Kodal sahnedeydi.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi’nde gerçekleşen "Cumhuriyet’in 100.Yılı” konserinde ise; Cumhuriyet’in yetiştirdiği değerli besteciler; Ahmet Adnan Saygun, Yalçın Tura, Sabahattin Kalender, Necil Kâzım Akses, Cemal Reşit Rey, Nevit Kodallı, Ulvi Cemal Erkin, Cem İdiz, Turgay Erdener’in eserleri, solistler; Esra Abacıoğlu Akcan, Gökhan Akyüz, Aslı Ayan, Kenan Dağaşan, Ali Murat Erengül, Otilia İpek, Mithat Karakelle, Yoel Keşap, Burak Kul, Deniz Likos, Özlem Soydan tarafından, piyanoda Hüseyin Kaya eşliğinde seslendirildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI