radyobir
radyobir

Dağıstan'daki patlamada ölü sayısı 35'e ulaştı

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nin başkenti Mahaçkale'de benzin istasyonunda yaşanan patlamada ölü sayısı 35'e yükseldi. Rusya Devlet Başkanı Putin taziyelerini sundu.

15 Ağustos 2023 19:31 | Kategori: Avrupa

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, patlamanın meydana geldiği benzin istasyonunda yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sonucunda ölü sayısının 35'e, yaralı sayısının 105'e çıktığını belirtti.

Dağıstan Cumhuriyeti lideri Sergey Melikov, ölenlerden 3'ünün çocuk olduğunu ve Dağıstan'da 15 Ağustos'un yas günü ilan edildiğini bildirdi.

Dağıstan lideri Melikov, patlamanın nedenini belirlemeye yönelik çalışmaların sürdüğünü ve adaletin tecelli etmesi, bölge halkının güvenliğinin sağlanması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti.

Ölü ve yaralıların ailelerine ödeme yapılacak

Patlamada ölenlerin ailelerine 1'er milyon ruble ödeme yapılacağını kaydeden Melikov, ağır yaralıların ailelerine 400'er bin, hafif yaralıların ailelerine ise 200'er bin tutarında destek verileceğini ekledi.

Yaralılar Moskova'ya tahliye edilecek

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, patlamada yaralananları Moskova'ya tahliye edecek Il-76 uçağının Mahaçkele'ye vardığını belirtti.

Putin'den taziye mesajı

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Devlet Başkanı Putin, Dağıstan'daki trajedide ölenlerin akraba ve yakınlarına en içten başsağlığı temennilerini ifade ediyor ve yaralılara acil şifalar diliyor" dendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları için taziye mesajı yayınladı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nden Dağıstan'daki patlamayla ilgili taziye mesajı

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği, Dağıstan'daki patlamaya ilişkin bir taziye mesajı yayınladı.

X platformundan yapılan açıklamada, "Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan’ın başkenti Mahaçkale’deki bir benzin istasyonunda meydana gelen patlama sonucu çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralananların olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Rusya Federasyonu ve Dağıstan makamları ile elim olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türk tarafının mesajını alıntılayarak "Teşekkür ederiz" karşılığını verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI