radyobir
radyobir

Dalai Lama: "Hala Marksistim"

Tibet'in sürgündeki dini lideri Dalay Lama, 'sosyalizm kavramının kendisinde hayranlık uyandırdığını' söyledi.

16 Ağustos 2015 08:06 | Kategori: Dünya

Russia Today'den (RT) Larry King'e mülakat veren Dalay Lama siyasi görüşü sorulduğunda, ''Hâlâ bir Marksistim. Sosyalizm kavramı bende hayranlık uyandırıyor'' dedi.

'KADINLAR ŞİDDET OLAYLARINI AZALTIR'

Merhamet kavramının anlamına da değinen Dalay Lama, şunları söyledi: ''Kadınlara siyasette daha fazla yer verilmeli. Zira bilim insanlarına göre kadınlar başkalarının acılarını daha derinden hissedebiliyor, merhamet edebiliyorlar. Bence sorumluluk gerektiren görevlerde daha fazla kadın bulunursa dünyadaki şiddet olayları da azalır.''

  Dalay Lama, Tibet'in bir gün özerklik kazanıp kazanmayacağına dair soru karşısında da, '' Kazanacağına inanıyorum. Olanlara bakın. (Çin Devlet Başkanı) Şi Jinping bir süre önce açık bir biçimde Budizmin Çin kültürünün son derece önemli bir parçası olduğunu ifade etti'' dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI